Australská & novozélandská vína
- Ant Moore, Marlborough
- d´ Arenberg, McLaren Vale
- Salomon Estate, Finniss River
- Salomon & Andrew, Marlborough
- Misty Cove Wines, Marlborough
Nejprodávanější
Barva vína
Cukernatost
Kategorie vína
Odrůda
Rostliny vinné révy byly do Austrálie přivezeny již v roce 1788 s prvními osadníky původní britské trestanecké kolonie. Víno se pěstuje ve všech státech, tedy v South Australia, New South Wales, Victoria, Western Australia, Tasmania a Queensland, v 60 regionech a na více než 160 hektarech půdy, přičemž většina vinic je v Jižní Austrálii. Vinařské regiony každého státu produkují vína různých odrůd a stylů, ovlivněná specifickým terroirem, klimatem a typy půdy. Hlavními odrůdami Austrálie jsou Shiraz (Syrah), Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot, Semillon, Pinot Noir, Riesling a Sauvignon Blanc. Typická je zde vysoká profesionalita, inovativní myšlení, moderní technologie a nadšení pro věc, i proto jsou australská vína atraktivní, uznávaná a žádaná.
Nový Zéland je výjimečná země a novozélandská vína jsou ve světě unikátní. Velmi speciální kombinace půdních typů, klimatu a čisté vody, inovativní duch místních vinařů a velký důraz na kvalitu, to vše společně přináší čistý, intenzivní a odlišný zážitek v každé sklence.Regiony Nového Zélandu se rozkládají od 36° rovnoběžky subtropického Severního ostrova až po nejjižnější vinice na světě v Central Otago na Jižním ostrově na 47° rovnoběžce. Víno zde zraje pod blahodárným vlivem oceánského klimatu (žádná vinice neleží dále než 120 km od oceánu), s vysokým počtem hodin slunečního svitu a ochlazujícím mořským vánkem. Dlouhá doba zrání ovlivněná chladnějším podnebím zaručuje výrazné chuťové vjemy a zároveň zachování kyselin, zdůrazňujících proslulou vyváženost vín z Nového Zélandu.